Hvad er en Internet Dongle?

Internet Dongle til 4G og usbKært barn har mange navne og en internet dongle er det som i fagsprog kaldes mobilt bredbånd eller USB internet.

En dongle er jo en usb key som der kan lagres data på, og de ligner et usb modem på en prik. Derfor er en hel del begyndt at kalde internet via et usb modem for en internet dongle eller 4G dongle.

Hvordan virker en 4G internet dongle ?

Du får et USB modem som du sætter et simkort i fra din udbyder, det hele kommer i en samlet pakke med en lille guide i.

Når du har sat simkortet i det lille modem (helt som på en mobiltelefon) sætter du din USB dongle i din bærbar og de finder nu software ti at gå på internettet med og spørger efter en kode.

Intet kan gå galt og det er enormt nemt.

Hvad koster det så?

Ja det er et væld af muligheder og priserne varierer meget.

Det er mobiltelefonselskaberne der sælger pakkerne og det du betaler for, er som på en mobil et abonnement, hvor du får lov til t bruge en bestemt mængde data.

Hos Oister koster det f.eks. 300 for en ny dongle og 99 pr måned for 25 GB data.

Er du ikke interesseret i et abonnement, men vil blot købe et usb modem, har de dem hos f.eks. Wupti.com fra omkring 450 kroner – Se mere her

Hvor meget data har jeg behov for?

Vi har det med at overvurdere vort databehov kraftigt.

Langt de fleste der køber en internet dongle bruger den som ekstra internet i sommerhuset, på båden eller når der pendles.

10 GB kommer du rigtig langt med og det er for de fleste nok til at surfe flere timer hver dag.

Så længe du ikke begynder at streame film og musik, er 10 GB rigtig meget data.

Priser på Dongle + abonnement

Der er et helt hav af udbydere og vi har derfor lavet en kort liste over de udbydere vi ved har gode priser og god dækning herunder.

Udb.Pris for USB Dongle
Antal GB pr. MDPris pr. måned
Læs mere her
Oister690,- (mini router)
150 GB149,- pr. måned
Læs mere nu
CBB399,- (Mini router)
90 GB129.- pr. måned
Læs mere nu
Telmore449,- for 4G router25 GB
99,-pr. måned
Læs mere nu

USB 4G internet Dongle

En internet dongle (også kendt som en USB-dongle eller en USB-modem) er en enhed, der kan bruges til at oprette en internetforbindelse på en computer eller en anden enhed ved at tilslutte den til en USB-port.

En internet dongle fungerer ved at modtage et mobilsignal fra en mobiltelefonudbyder, som giver internetadgang til brugeren. Typisk kræver en internet dongle et abonnement med en mobiltelefonudbyder og en SIM-kort, som skal indsættes i donglen.

Perfekt til internet på farten

Internet dongler er især populære, når man er på farten og har brug for at oprette en internetforbindelse på en enhed, der ikke er i stand til at oprette forbindelse til et trådløst netværk eller en fast bredbåndsforbindelse. De kan også være nyttige, når man har brug for at oprette forbindelse til internettet, mens man er ude af huset eller i et område, hvor der ikke er nogen trådløse netværk tilgængelige.

Internet dongler kan have forskellige hastigheder afhængigt af den mobile signalstyrke og netværksdækning, der er tilgængelig i området. De er også normalt begrænset af de mobile datagrænser, der er fastsat af mobiltelefonudbyderen i abonnementsaftalen.

Hvad er et usb modem?

Et USB-internetmodem er en enhed, der bruges til at oprette en internetforbindelse ved at forbinde den til en computer eller en anden enhed via USB-porten. Modemet bruger mobilnetværksdata til at oprette forbindelse til internettet og tillader brugeren at få adgang til internettet fra stort set overalt, hvor der er dækning fra en mobiludbyder.

USB-internetmodemer er især nyttige, når man er på farten og ikke har adgang til et Wi-Fi-netværk eller en anden form for fastnetforbindelse. De kan bruges til at oprette forbindelse til internettet fra en bærbar computer, tablet eller smartphone og giver brugerne mulighed for at bruge internettet til at arbejde, kommunikere eller underholde sig selv, uanset hvor de befinder sig.

Hvad koster et USB modem i Danmark?

Prisen på et USB-modem i Danmark kan variere afhængigt af flere faktorer, såsom mærket, modellens funktioner og den valgte mobiludbyder.

Generelt kan USB-modemer købes for omkring 300-800 kr. Det kan også være en god idé at undersøge forskellige mobiludbyderes tilbud og priser på USB-modemer, da der kan være forskelle i priser og abonnementsaftaler. Det kan også være en fordel at undersøge brugeranmeldelser og produktanmeldelser, inden man foretager et køb, for at finde det bedste USB-modem til ens behov og budget.