CBB Internet

CBB er et velkendt brand i Danmark, der står for billig internet og telefoni på mobilnettet. Da de begyndte med mobilabonnementer og mobildata hed de Club Blah Blah, hvor de havde stor succes med at sælge mobilabonnementer.
De blev opkøbt af Telenor og navnet blev ændret til CBB.

Det er med andre ord et mobilselskab, som er den del af Telenor i dag og derfor benytter de helt naturligvis også Telenors mobilnetværk – Et netværk, der er blevet lagt sammen med Telia.

Køber du internet gennem CBB, får du med andre ord adgang til et af Danmarks bedste netværk med god dækning og kapacitet.

CBB Internet

CBB internet priser

CBB er sat i verden for at tilbyde trådløs internet til bundpriser og der er ingen tvivl, priserne er HELT i bund.

Ideen er,a t du får til sendt en router eller et USB modem (valgfrit) og et sim-kort samt en vejledning.

Herefter må du klare dig selv med at få sat sim-kortet i din nye 4G router eller USB stik.

Det er nu enormt simpelt og nemt. I pakken er der et kodeord du skal bruge for at koble op på mobilnettet.

Første gang du sætter USB routeren i din pc vil den spørge efter koden og derefter kører det.

Bruger du en mobilrouter eller en almindelig router, skal du blot finde den på din enhed og indtaste koden, så kører det.

Priserne ligger fra kun 59 kroner om måneden til 199,- hvor den primære forskel er antallet af gigabyte data du får inkluderet pr måned.

GB data pr. md.UdstyrPris md.
Max pris
Læs mere her
7 GBUSB modem Kr. 149,-
Router Kr. 399,-
59,-
59,-
Gå til CBB Internet
30 GBUSB modem Kr. 149,-
Router Kr. 399,-
99,-
99,-
Gå til CBB Internet
75 GBUSB modem Kr. 149,-
Router Kr. 399,-
129,-
129,-
Gå til CBB Internet
125 GBUSB modem Kr. 149,-
Router Kr. 399,-
159,-
159,-
Gå til CBB Internet
300 GBUSB modem Kr. 149,-
Router Kr. 399,-
199,-
199,-
Gå til CBB Internet
1.000 GBRouter249,-
648,-
Gå til CBB Internet

CBB internet hastighed

CBB er koblet op på Telenor -og Telias netværk, hvor du får adgang til fuld 4G understøttelse i hele Danmark.
Det betyder du typisk vil opleve omkring 70 Mbit i download og 8 Mbit i upload.

Hastigheden afhænger af hvor god dækningen er i dit område. Er der enormt dårlig dækning, vil du typisk kun kunne få en internetforbindelse med 2-3 Mbit hastighed.

Er der enormt god dækning, måske kan I se mobilmasten ud af vinduet, jas å kan I opleve over 100 Mbit i hastighed.

Det varierer med andre ord alt efter hvor tæt du befinder dig på en mobilmast og om der er skov, dale, bakker og søer mellem din position og masten.

CBB internet router

Alt efter hvilket abonnement du vælger hos CBB, kan du få inkluderet udstyr til at modtage mobilt internet.
Som udgangspunkt får du et sim-kort, der giver adgang til mobilnettet, men uden et modem eller en router, kan du ikke bruge det til ret meget.

Har du ikke selv en 4G router, kan du få en med i prisen på et mobilt bredbånd abonnement hos CBB.

Et USB modem, der kan sættes i en bærbar PC kan du få med i prisen for 149 kroner – Det er enormt billigt.

Vil du du hellere have en router, så I kan være flere online på samme tid (perfekt til sommerhuset) ja, så kan du få en med for 399.

Det er vel at mærke en engangspris, så du finder ikke et modem eller en router billigere.

CBB Internet udland

Som udgangspunkt er alle priser og datapakker på CBB s hjemmeside mht. mobilt internet beregnet på brug i Danmark.

Du kan med andre ord ikke tage et CBB internet abonnement med i kufferten på rejsen og hvis du gør det, skal du nok forvente en komplet vild regning.

Alle mobilt bredbånd abonnementer du finder på nettet i DK, er beregnet til brug i Danmark og ikke i udlandet.

CBB internet drift og dækning

Du kan i realtime følge med i driften af CBB netværket på deres hjemmeside, hvor de lister fejl og nedbrud i lokalområderne, her vil ofte også være anført en tidshorisont for udbedring af fejlene.

Du kan også se på deres dækningskort og du kan forvente solid dækning på de adresser du vil bruge det trådløse internet mest f.eks. hjemme og i sommerhuset.

Det er altid en god ide, at tjekke om der er fuld dækning, da internettets stabilitet og hastighed afhænger af hvor godt I kan modtage signalet på adressen.

Der er kæmpe forskel. I de bynære områder er der typisk enormt god dækning og i sommerhusområderne, knap så god.

CBB benytter Danmarks 2 bedste netværk hos Telia / telenor, så her er du ret godt dækket ind.

CBB binding og opsigelse

Du bliver ikke bundet af et årelangt abonnement, her bliver du tilkoblet internettet pr. måned.

Hvis du ikke vil have internet på den måde længere, ja så sender du bare en mail og ved udgangen af næste måned, er dit abonnement opsagt.

Hos CBB er du ikke bundet, der har du måneden ud og intet andet.

Det USB modem -eller 4G router du køber ved oprettelse er din og skal ikke leveres retur.

Der er med andre ord ingen binding hos CBB.

Alt om CBB internet aka mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er en internetforbindelse, der bruger mobilnetværket i stedet for et kabelbaseret netværk. Det fungerer ved at sende et radiosignal fra et mobilnetværk til en enhed, der kan modtage dette signal. Dette kan være en mobiltelefon, en tablet eller en bærbar computer, der er udstyret med et SIM-kort, eller en dongle, der kan tilsluttes en USB-port.

Mobilt bredbånd giver dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet fra næsten hvor som helst, hvor der er mobilnetværksdækning. Dette kan være praktisk, hvis du er på farten eller rejser, da du ikke behøver at være afhængig af en fast forbindelse. Det kan også være nyttigt, hvis du har en sommerhus eller en anden adresse, hvor du ikke har en fast internetforbindelse.

Mobilt bredbånd er let at installere

Mobilt bredbånd har nogle fordele og ulemper i forhold til en kabelbaseret internetforbindelse. En fordel er, at det er nemt og hurtigt at opsætte. Du behøver ikke at have en fast telefonlinje eller andet udstyr tilsluttet, og du kan normalt være online på få minutter. Du kan også tage din internetforbindelse med dig, hvilket kan være praktisk, hvis du er på farten.

En ulempe ved mobilt bredbånd er, at det normalt er langsommere og mindre pålideligt end en kabelbaseret internetforbindelse. Hastigheden og pålideligheden afhænger af, hvor godt mobilnetværket fungerer i dit område og hvor mange brugere, der er på netværket på samme tid. Hvis du bruger meget data, kan det også blive dyrt, da de fleste mobilselskaber har en begrænsning for, hvor meget data du kan bruge om måneden, før de begynder at opkræve ekstra gebyrer.

Mobilt bredbånd abonnement – hvad har du behov for?

Når du vælger mobilt bredbånd, skal du overveje, hvilket abonnement der passer bedst til dine behov. Mobilselskaber tilbyder normalt en række forskellige abonnementer med forskellige hastigheder og datamængder. Det kan være en god idé at undersøge dækningen i dit område og sammenligne priser og tilbud fra forskellige selskaber for at finde den bedste løsning til dig.

Det er også vigtigt at overveje, hvilken type enhed du vil bruge til mobilt bredbånd. Hvis du allerede har en mobiltelefon, tablet eller bærbar computer med et SIM-kort, kan du muligvis bruge dette til at oprette forbindelse til internettet. Hvis ikke, kan du købe en dongle, der kan tilsluttes en USB-port, eller en mobil router, der kan dele internetforbindelsen med flere enheder samtidigt.