Hvem kan få Fiber internet bredbånd?

Kan jeg få fiber internet bredbåndFiber bredbånd, er etableret i Danmark, ved at der er nedgravet højhastigheds lysleder fibre, som sender og modtager data.

DVS der er tale om nyetableret net af lysleder fibre, som har meget højere kapacitet og hastigheds potentiale end de gamle telefonkabler som ADSL bredbånd drives på.

Etableringen i Danmark foregår fra flere sider og El selskaberne har her en finger med i spillet.
Waoo samler el selskabernes tilbud på et enkelt website, således at du der samlet kan se alle el selskabernes fibernet og søge på muligheden for at blive tilsluttet.

TDC har også etableret fibernet flere steder i DK, men er i øjeblikket ved at satse anderledes strategisk på en udnyttelse af de eksisterende telefonkabler i kombination med fiber ledere.
Her trækkes fiber lederne ikke helt ud til slutbrugerne, men kun til nærmeste tilslutningspunkt ( de grønne kasser) og herfra leveres gennem de eksisterende telefonkabler ud til hver enkelte husstand. Det er billigere og hurtigere at etablere.

TDC og el selskaberne er ikke helt alene om fibernet. En del andre udbydere er med ind over, men ofte med begrænset dækning geografisk.

Da der ikke er etableret fibernet i hele Danmark og da slet ikke i hele verden, er den store hastighedsfordel, som fibernet giver slutbrugeren, ofte begrænset af den langsommere teknologi, som slutbrugeren skal igennem for f.eks. at hente data fra USA.

Des mere udbredt teknologien bliver, i kombination med yderligere udbredelse af andre højhastigheds teknologier,  des mere fordel giver fibernet, den enkelte slutbruger.

Fordele
– Høj hastighed for slutbruger
– Ingen trafik begrænsning
– Fremtidssikret
– Mulighed for tv, ip tlf m.m.
– Lav pris på de høje hastigheder

Ulemper
– Dyr tilslutnings afgift ( grav selv kr. 995,00 – Sjælland 0 kroner )
– Langsom etablering
– Lav geografisk dækning, specielt udkants Danmark (kun 40% af DK er dækket)

Tjek om du kan få Fiber på din adresse:

Kbh og Nordsjælland

Tjek hos Hiper

Tjek hos DanskeNet

Sjælland og Jylland

Tjek hos Waoo

Sønderjylland og Ærø

Tjek hos Stofa