Mobilt Internet

Mangler du internet i en kort periode på en adresse f.eks under flytning, i sommerhuset på ferie rundt i Danmark eller pendler du mellem flere adresser ?Ja så er løsningen uden tvivl mobilt bredbånd.
Med et lille usb modem og et simkort får du adgang til 3G eller 4G og mulighed for at surfe på nettet stort set over hele Danmark.

Dækningen i DK er i 2016 rigtig god og mange af de problemer, der hidtil har været, er løst i forbindelse med 4G.
Du skal dog være opmærksom på, at der i visse områder er meget dårlig dækning og signalstyrken afhænger af den udbyder du vælger.

Telmore og Oister dækker generelt rigtig godt i hele DK med 3G, hvor du kan opleve op til 20 mbit i download. Vælger du 4G frem for 3G, vil du opleve, at fordelen kun opleves i de større byer, hvor du kan opleve helt op til 71 mbit download hastighed og meget hurtig forbindelse til nettet.

På 4G området er det Telia, der pt tilbyder bedste dækning.
Læs om det nye 5G her

SE OPDATERET PRISLISTE HER
Mobilt bredbånd priser

Mange kalder mobilt bredbånd for alternative navne, herunder en liste som alle dækker over samme begreb:

– Mobilt internet
– Trådløst internet
– Trådløst bredbånd
– Internet på farten

Fordele ved mobilt internet

trådløst mobilt internetDet er indlysende, at en af de største fordele er mobiliteten. Med en bærebar PC og et usb modem, er du komplet uafhængig af strøm og kan surfe i din kolonihave, midt på ferien ved en rasteplads eller i toget som pendler.
En anden fordel, som mange overser, er prisen.
Prisen er faktisk meget lavere end almindeligt internetforbindelser med kabler.
Derfor er mobilt bredbånd også velegnet til brug i hjemmet, hvis du kun bruger internettet ganske få gange om ugen. (Du kan spare rigtig meget på den måde)

Installationen er meget simpel og kan udføres af alle, der kan tænde en PC.
Du modtager et lille simkort (samme type som i en mobil) og et lille usb modem, hvor du skal montere kortet i.
Når du sætter usb modemet i din PC, finder den selv modemet og installere software.

Efter softwaren er installeret får du et nyt icon på computeren og når du klikker herpå, bedes du om en kode (følger med i pakken) og herefter er du online på internettet.

Du kan surfe i et begrænset omfang alt efter hvad du køber adgang til.
De fleste vælger 1-2 GB hvilket er nok til at surfe dagligt i ca. 1 time – vel at mærke hele måneden.

Køb mobilt bredbånd med eller uden modem

Når du ser nærmere på de mange tilbud, vil du opdage at det er muligt at købe mobilt internet både med eller uden et usb modem.
Grunden hertil er, at mange allerede har et modem fra et tidligere leverandør eller simkortet ønskes brugt i en Ipad, hvor det sættes direkte i uden modem (det er indbygget).

Har du ikke et usb modem, kan det tilvælges under bestillingen og prisen bliver tillagt et beløb på ca. 200 – 400 kroner.
Modemet er dit og skal ikke returneres efter endt abonnement.

Du kan se i vores prisliste om et modem følger med i prisen eller hvad det koster ekstra.

Køb med eller uden abonnement

De fleste udbydere tilbyder, at du kan købe en enkelt måned eller tegne et 6 måneders abonnement.
Tegner du et abonnement, vil du ofte få et usb modem med i prisen uden ekstra omkostninger.
Du kan nemt se i vores prisoversigt om der er krav om 6 måneders binding -eller om du selv kan vælge hvor længe du vil betale.

Du vil kunne se, at mange internetudbydere tilbyder løsningen uden binding, hvis du vælger ikke at få et modem. Binder du dig 6 mdr. er mindste prisen højere og du får ofte modemet med i prisen. Det er ganske enkelt fordi, udbyderne er sikre på at tjene modemet ind, hvis de ved du betaler i 6 måneder minimum.

Er der dækning på din adresse?

Mobilt bredbånd sendes og modtages ved hjælp af radiobølger til nærmeste mobilmast, helt so på en mobiltelefon.

Derfor er mobilt bredbånd også følsom overfor  dækningen i dit lokalområde- og er den lav vil du opleve et langsomt internet (hvor det er dårlig samtalekvalitet på mobilen)

Det er derfor vigtigt, at du undersøger om den udbyder du overvejer at bestille hos, nu også har god dækning på de adresser du kommer til t anvende det mest f.eks. sommerhus og hjem.

Du kan tjekke dækningen på mobiludbydernes hjemmesider, hvor de har dækningskort, der viser hvor god dækningen er på en indtastet adresse.

Den dækning der vises er en teoretisk beregnet dækning og viser ikke dækningen i praksis. Er der bakker, dale, stor skov, eller andre forhindringer mellem nærmeste mast og din bopæl, kan det få indflydelse på signalets styrke og dermed den hastighed du kan opnå på det mobile bredbånd.

Der er kun 3 mobilnetværk i Danmark og alle udbydere af mobilt bredbånd bruger 1 af dem. F.eks. bruger Telmore TDCs netværk og Oister benytter 3`s netværk.

De fleste udbydere af mobilt bredbånd har deres egen version af dækningskortet på deres hjemmeside, men det er samme kort og det er nøjagtig samme dækning og oplevelse du får, hvis du f.eks. vælger mellem Telmore og TDC. (prisen er forskellen)

Tjek Mobilt bredbånd dækning her

Mobilt bredbåndudbyderNetværkSe Dækningskortet her
33Dækningskort
CallMeTeliaDækningskort
CBBTelenorDækningskort
Oister3Dækningskort
OK MobilTelenorDækningskort
TelenorTelenorDækningskort
TeliaTeliaDækningskort
TelmoreTDCDækningskort