Internet og TV – en samlet pakke

internet og tv pakker samletInternet og TV gennem telefonstikket er et forholdsvist nyt begreb i Danmark. Det dækker over levering af TV signal igennem de eksisterende telefon kabler i jorden sammen med internet.

UPDATE:

Internetudbyderne og ejerne af kabeltv nettet i Danmark er primært gået over til streaming, hvor man køber en samlet pakke med kanaler via en APP eller enkelte streamingservices hver for sig.

Viaplay, Prime, Cmore, Netflix Discovery+ og HBO er yderst populære og inkluderes i dag i mobilabonnementer f.eks. hos Telmore.
Du kan naturligvis stadigvæk få en samlet pakke hos Yousee og Stofa, men der sælges ikke længere pakker med internet Tv som før i tiden.

For at blive tilsluttet skal man først have en internetforbindelse, da TV signalet sendes igennem internetforbindelsen (streaming) og benytter denne, når tvèt er tændt.
Når du ser dit digitale TV via internetforbindelsen, benyttes 3-5 mbit af forbindelsen til at sende TV signalet. Det er derfor et krav, at du få ren internethastighed på min 10 mbit og det kan du kun, hvis din bopæl ikke ligger alt for langt fra nærmeste telecentral. (dog kan langt de fleste få min . 10 mbit)

Når du bestiller vil du blive ringet op, hvis internetudbyderen vurderer, at det ikke er muligt at leverer en høj nok internethastighed til, at du også vil kunne se TV uden probelmer.

Internet og TV pakkerne fungerer altså som var du logget ind på en hjemmeside, der streamer TV til dig på din pc og dermed bliver der også lagt beslag på noget af din internetlinje, når du tænder dit TV.
Derfor skal du huske, at det er en god ide, at vælge en lidt højere internethastighed end de 10 mbit, så det også er muligt at surfe online, selv om TVèt er tændt.

Vi vil også nævne et andet alternativ, der kom på markedet på samme tidspunkt som “bredbånds tv”, såkaldt jordbaseret digitalt tv. Det er digitalt tv modtaget via en almindelig stueantenne og i Danmark står Boxer TV, for den service.
Her er det ikke nødvendigt med internet, du får en boks, som skal kobles til din stueantenne og dit TV. Et kort i boksen giver dig lov til at se de kanaler du har betalt for – kortet kan medbringes i sommerhuset.
Prisen på Boxer er dog forholdvsist høj og ofte vil du kunne få en samlet pakke med internet og digitalt TV til næsten samme pris.

Fordele
– Bedre dækning af digitalt tv og internationale kanaler i Danmark
– Lavere priser på pakkeløsninger
– Kun 1 abonnement

Ulemper
– Kun TV i 1 rum, ekstra rum koster mere. (ekstra boks skal lejes)
– Få kanaler ikke tilgængelige
– Større sårbarhed, ved nedbrug ryger både tv og internet.
– Krav til internethastighed (min 10 mbit)
– Internetet bliver lidt langsommere når TVét er tændt

Internet og TV pakker – Priser

TVudbyderHastighed / tv kanalerTypePris 6 mdrPris pr. MDBesøg udbyderen her
kabeltv priser30 / 30 + 29 kanalerKabelTV418,-418,-Gå til internetudbyderen
kabeltv priser30 / 30 + 40 kanalerKabelTV554,-554,-Gå til internetudbyderen