Dårlig internetforbindelse og hastighed

Der er flere tegn, der kan indikere, at du har en dårlig internetforbindelse. Her er nogle af de mest almindelige tegn:

 1. Langsom download- eller upload-hastighed:
  Hvis du oplever, at det tager meget lang tid at downloade eller uploade filer, kan det være et tegn på en dårlig internetforbindelse. Du kan teste din download- og upload-hastighed ved hjælp af forskellige online hastighedstestværktøjer, såsom speedtest.net eller fast.com.
 2. Ustabilt internet:
  Hvis dit internet er ustabilt, og du oplever, at det går ned eller mister forbindelsen ofte, kan det være et tegn på en dårlig internetforbindelse.
 3. Højt ping-tid:
  Ping-tid henviser til den tid, det tager for din computer at sende en anmodning til en server og modtage et svar tilbage. Hvis din ping-tid er høj, kan det tage længere tid for din computer at kommunikere med internettet. Du kan teste din ping-tid ved hjælp af online hastighedstestværktøjer.
 4. Streaming problemer:
  Hvis du oplever buffering eller streamingproblemer, når du ser film eller tv-shows på nettet, kan det også være et tegn på en dårlig internetforbindelse.
 5. Svag Wi-Fi-forbindelse:
  Hvis du oplever, at din Wi-Fi-forbindelse er svag eller har en dårlig rækkevidde, kan det være et tegn på, at din router er forældet eller at din internetforbindelse er dårlig.

Hvis du oplever nogen af disse tegn, kan det være en god idé at kontakte din internetudbyder og bede dem om at hjælpe dig med at diagnosticere og løse problemet. Du kan også overveje at opgradere din internetplan eller købe en ny router for at forbedre din internetforbindelse.

dårlig internetforbindelse og hastighendFlere og flere oplever langsomt ustabilt internet og en dårlig oplevelse med deres internetforbindelse.

Mange ringer ind til deres internetudbydere, der både måler på forbindelsen og forsøger at afhjælpe problematikken uden held.

Et skift til ny internetudbyder vil ikke løse problemet for det er nemlig meget ofte slet ikke internetforbindelsen som sådan der er problemet, men din trådløse router og måden du anvender det på.

Trådløs signalforvirring i hjemmet

I dag er mage af vores ting i hjemmet blevet trådløse og det samme gælder for vores naboers hjem.
De fleste enheder sender på samme frekvens og kommer derfor i karambolage med hinanden.

Det betyder din nabos internet router kan forstyrrer signalet på din egen router og dermed give ustabilt langsommere internet .

Trådløse højttalere, lamper og andet kan have samme effekt.

Undgå problemet med langsomt internet nemt

En forholdsvis ny router vil have indbygget mulighed for at skifte frekvens og det kan meget vel være du kan opleve enormt gode resultater ved de få klik det vil tage.

Du skal finde instruktionsbogen til din router, hvis du ikke har den, kan du sikkert finde den online ved at taste din routers navn ind i Google.

Her kan du læse hvordan du får adgang til routerens opsætning og hvor det er du kan ændre frekvenserne.

Des lavere frekvens, det længere og kraftigere signalstyrke, så sæt den helst ikke for meget op.

Nu du er der kan du også se om routeren er sat op til kraftigste signal – ellers så gør det gerne.

En ny router kan også være en mulighed

Opnår du ikke en forbedring, kan en ny router måske være løsningen for dig. De nyeste routere kan sende på 5 Ghz båndet, hvilket er knap så forstyrret.

Er du i tvivl om det er din trådløse router der driller, så prøv at benyt internettet med et netværkskabel direkte til dit internetstik- altså uden router sat til.

Det giver med det samme ca. 10% hurtigere forbindelse, men også langt højere stabilitet.

Er den stadigvæk gal, ja så er det ganske enkelt din forbindelse fra huset til internettet den er gal med – så m å internetudbyderen med ind over og sende en tekniker ud.

Husk dog lige at tjekke stikket på væggen, så det ikke kun er der den er gal.

Har du allerede haft dem ude flere gange, ja så skift udbyder og skift gerne til en helt anden teknologi end du før brugte f.eks. fra Kbeltv bredbånd til Adsl eller omvendt – Fibernet er i øvrigt det mest stabile overhovedet.
Husk placeringen af routeren også kan hae indflydelse på dækningen i hjemmet. Sørg for fuld dækning (du kan se det på din pc, der viser signalstyrken)

Test din internethastigheden

Prøv at test herunder hos en af udbyderne og se hvilket resultat du opnår.

Du skal forvente at det ligger godt 15% lavere end den hastighed du har købet på papiret.

Der står altid med småt, at 10 – 15 % af internetforbindelsens hastighed anvendes til ”overhead” hvilket er dækker over behandling af dataene der sendes og modtages.

De sendes i ”pakker” og skal først pakkes og efterfølgende pakkes ud.

Så forvent 18 mbit på en 20 mbit linje.

Din ping hastighed bør være så lav som muligt og det normale er omkring 20 ms eller lavere.

Er resultatet meget dårligt, så prøv at sæt et kabel direkte i din pc over til internetstikket (altså uden router sat til) og test igen.

InternetudbyderLink til hastighedstest
WAOO FiberInternet test
TelenorBredbånd tester
Telia InternetInternet tester
Fullrate BredbåndBredbånd Test
Yousee TesterKabel bredbånd test
Stofa kabelTV bredbåndKabel internet hastighedstest
Dansk KabeltvKabelTV hastighedstest
TelmoreADSL internethastighed

International tester