Hvilket Internet kan jeg få?

Del 2 af Guiden til valg af internetudbyder – Se del 1 her

Vi skal nu se nærmere på, hvilke muligheder der er for internetopkobling på adressen – ”hvad kan jeg få af internet?”

98% af alle danske husstande kan opkobles til internettet igennem telefonkablerne i jorden og det er ikke et krav, at du har fastnet telefon, der skal bare være et telefonstik i boligen, der på et tidspunkt har været tilkoblet nettet.

Er der ikke et tlf stik, vil det kræve montering og tilslutning ti nettet, hvilket kræver besøg fra en teknikker og koster et gebyr.

Det er kun et engangsgebyr, men det koster omkring Kr. 1.000,00 så hvis der er mulighed for andre opkoblingsmuligheder uden tilslutningsgebyr på adressen, kan der med fordel vælges en anden type end ADSL og spares gebyret.

Hvad kan jeg få af internet?

Det er vidt forskelligt og afhænger af din boligs placering.

Bor du i en større by, vil du ofte have flere muligheder f.eks. en type af kabelTV samt fibernet og naturligvis ADSL bredbånd.

Ved du ikke om du kan tilkobles KabelTV, kan du på Stofa og Yousee hjemmesider indtaste din adresse og se om der er mulighed for opkobling.

Har du allerede kabelTV kan du altid få bredbånd fra dem også.

Da dit behov for internethastighed er forholdsvist lavt, vil Fibernet ikke være interessant a tjekke, da priserne ikke er konkurrencedygtige på de lave hastigheder.

Næste punkt –  Valg af internetudbyder og sammenligning af priser

Nu har du tjekket om du kan få KabelTV bredbånd på din adresse og du ved at det allerede er muligt at få ADSL (du kan være uheldig at være en af de 2% der ikke kan få det, så er der kun trådløst bredbånd at vælge – læs mere om det her)

Derfor er det nu på tide, at se nærmere på de mange tilbud og priser på de billigste internet udbydere i Danmark.

Vi har lavet en liste over priserne på hastigheder fra 10 mbit til 20 mbit, så du her får en oversigt over de internettilbud, der dækker dit behov.

Gå til prisoversigten og vælg den billigste internetudbyder.